Hoog gevoelige vrouwen weer de verbinding laten voelen met zichzelf!  
Intuïtieve psychologische sessies met de natuur als spiegel

Groeitraject HSPWil je weten wat NatuurSpiegeloog Sessies voor jou kunnen betekenen?


Plan een gratis afstemsessie in.

Bewust Begrenzen

Grenzen herkennen, aangeven en bewaken is een van de grootste uitdagingen voor veel mensen. Als je hooggevoelig bent is dat nog eens extra uitdagend omdat je van nature geneigd bent veel af te stemmen op de ander. Als je dan voor jezelf ook nog ‘de harmonie bewaren’ als missie hebt ingesteld, zal dat snel ten koste gaan van jezelf: je negeert je eigen grenzen.

In dit traject ligt de nadruk op het bewust worden van jezelf en je eigen grenzen. Want hoe kan je nu je grenzen aangeven als je eigenlijk helemaal niet weet waar die van jou liggen? Het (h)erkennen van jouw grenzen is essentieel voor je hele welzijn. Mijns inziens is het de basis van waaruit je jezelf uiteindelijk op veel vlakken sterker kan maken. Alleen al het voor jezelf weten waar je grenzen liggen werkt positief door op je omgeving. Je straalt immers meer zekerheid uit waardoor anderen al anders op je zullen reageren. Ook kan je er zelf beter op anticiperen.

Pas als je bewust bent van je grenzen kan je er ook rekening mee houden. Thema’s als acceptatie, balans houden, je eigen plek innemen, keuzes maken, over- en onder prikkeling, zelfzorg/zelfliefde, (h)erkenning en verbinding hebben indirect veel te maken met grenzen. Uiteraard komen deze thema’s ook terug in het traject; de rode draad zal het bewust worden van je eigen grenzen zijn.

Wat kan je verwachten?

We beginnen met een gratis afstemsessie van 45 minuten. In deze sessie maken we geheel vrijblijvend kennis. Je kan al je vragen stellen om te kijken of het traject aansluit bij wat jij nodig hebt. Ook kun je kijken of ik de juiste persoon ben die je hierbij kan helpen. Ga daarbij vooral op je gevoel af of je een klik ervaart!

Je gaat een contract aan met jezelf; jouw motivatie en inzet is het allerbelangrijkste om het beste uit de sessies te kunnen halen. En dat betekent elke dag oefenen. Na elke sessie ontvang je thuiswerkopdrachten met een werkboek waarin ook een stukje theorie terug te lezen is. De sessies zijn vooral praktisch van aard; het doen en in beweging zijn heeft meer effect dan wanneer we er enkel over praten.

Wanneer je het traject wil starten stuur ik je een uitgebreide vragenlijst toe die je huidige hooggevoelige situatie weergeeft. Het geeft een beeld van op welke gebieden je lasten ervaart en op welke gebieden je juist goed kan omgaan met de lasten van hooggevoeligheid. Zo kunnen we ook kijken welke kwaliteiten je in kan zetten op gebieden waar je nog lasten ervaart. Wanneer het traject is beëindigd wordt deze lijst opnieuw toegestuurd ter evaluatie.

Voor praktische informatie klik hier

De sessies duren anderhalf uur en vinden buiten plaats.
We plannen de sessies in met een tussenperiode van twee weken.
De sessies zijn opbouwend van aard.
Sessie 1: Ik-bewustwording Basis
Sessie 2: Ik-bewustwording Emoties, gedachten, overtuigingen, lichaam, gevoelens.
Sessie 3: Ik-bewustwording Energetisch
Sessie 4: Terugkomsessie ‘Bewust Begrenzen’

Terug naar aanbod