Voel weer de verbinding met jezelf!  
Intuïtieve psychologische sessies met de natuur als spiegel | Natuurcoaching

 

Blogs


 


Wil je weten wat NatuurSpiegeloog Sessies voor jou kunnen betekenen?


Plan een gratis afstemsessie in.

 

15.06.2022

Wat de zomer je kan voorspiegelen

Wat de zomer je kan voorspiegelen.

De seizoenen hebben een grote invloed op ons leven. Elk seizoen heeft zijn eigen kwaliteit energie en kracht waar je gebruik van kunt maken. Niet alleen de natuur verandert met het jaargetijde, wijzelf veranderen eveneens. Onze behoeften en vermogens verschillen per seizoen en hebben een natuurlijk ritme. Als je je hiervan bewust bent kun je daarop aansluiten in je dagelijkse leven. Als je met het seizoen mee beweegt en meegaat met de natuurlijke stroom, kun je je hierdoor laten dragen: go with the flow! Aan de seizoenen kun je veel wijsheid en inzicht ontlenen hoe het leven bedoeld is te zijn en welke terugkerende patronen daarin plaatsvinden: de natuur leeft het je voor.

Spiegel van de zomer voor je dagelijkse leven.
De zomerperiode is een goede tijd om je af te vragen wat je leuk vindt, waar je hart en ziel werkelijk van gaan stralen / warm voor lopen, waar jij van geniet. Wat heb je nodig om tot bloei te komen? Hoe kun je je prille lenteplannen en ideeën tot bloei brengen, om stralend en zichtbaar in de buitenwereld neer te zetten? De zomer nodigt je uit om te reflecteren op zaken waar jij energie van krijgt. Als je doet wat je leuk vindt en waar je van geniet, sta je op een natuurlijke manier dicht bij jezelf. En dat heeft als vanzelf ook een positieve aantrekkingskracht op de buitenwereld. Wanneer je je openstelt voor het goede en mooie van de zomer, zie je ook sneller het goede en mooie om je heen en in de ander. Ben zelf het (zon) licht waar je naar verlangt!

Zomer is verbonden met het element vuur. In veel Sjamanistische tradities symboliseert de zon het mannelijke en de zonnevlecht staat voor onze innerlijke zon, onze levenskracht. Vuur wordt geassocieerd met enthousiasme, transformatie en omvorming. De zomer symboliseert het hoogtepunt van het leven, harmonie en vitaliteit. De zomer is het centrum van het jaar, de climax, alles komt tot bloei. Alles kan nu tot rijpheid komen, het is een tijd van afronding en vervulling. Een tijd om van te genieten, in het moment te leven.
(Teksten uit hand-outs coachingspraktijk Spiegeling)

Ik neem je even mee op mijn pad
Vanochtend vroeg heb ik samen met mijn hond Mikki een heerlijk bosbad genomen. Ter voorbereiding op de naderende inspiratiewandeling die in het teken van de zomer staat heb ik mezelf dezelfde vragen gesteld die ik ook klanten mee ga geven op hun pad. 

Voor mij persoonlijk roept de zomer associaties, herinneringen en gevoelens op van vrijheid, licht, zon, vakantie, warmte, energie, blijdschap, loomheid, samen leuke dingen doen, lange zwoele avonden, overvloed, kleuren, geuren, vol, ontspannen, mogelijkheden maar ook dorheid, schaduw, droogte, oververhit, verbrand, veel insecten, snel geïrriteerd…

Door de spiegels van de zomer word ik bewust gemaakt van waarin ik al meedein op het ritme van de natuur en wat ik nog nodig heb om beter in flow te komen hiermee. Ik krijg bijvoorbeeld heel veel energie van mezelf te blijven ontwikkelen, nieuwe dingen te leren en te doen, in de natuur te zijn, met gelijkgestemden te praten, leuke dingen te doen met vrienden, de kinderen en Mikki, maar ook kleine dingen als een lach van een baby in de rij bij de kassa of een bijzonder patroon wat ik zie in de natuur etc. laten me stralen. Dat is allemaal wel in lijn met de energie van de zomer.
Echter is een (al langerdurend) thema bij mij dat ik nog wel wat kan leren van de zomer zoals deze zich in geuren en kleuren, vol pracht en praal haar groei en bloei vol trots presenteert aan de buitenwereld! 

Wat heb ik nodig om mezelf meer in het (zon)licht te kunnen zetten? 
De kikkers zijn eensgezind en hebben daar wel een antwoord op: ‘Laat van je horen!’. Terwijl ik me al wandelend afvraag ‘hoe dan?’… springen er diverse kikkers het water in alsof ze willen zeggen: ‘gewoon springen’… 
Gewoon doen dus, actie…! Een antwoord dat ik herhaaldelijk krijg en nu weer eens bewust van gemaakt wordt deze week vanuit diverse hoeken! Tijd voor actie dus! 

Wil jij ook eens op een laagdrempelige manier kijken wat de spiegels van de natuur en/of een specifiek seizoen jou wil(len) vertellen? Neem dan eens deel aan de maandelijkse inspiratiewandeling. De kalender vind  je hier:
https://www.natuurspiegeloog.nl/Aanbod/Inspiratiewandelingen/index.php/

Admin - 16:25:51 | Een opmerking toevoegen


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
LinkedIn