Voel weer de verbinding met jezelf!  
Intuïtieve psychologische sessies met de natuur als spiegel | Natuurcoaching

 

Over mij


Wil je weten wat NatuurSpiegeloog sessies voor jou kunnen betekenen? 


Plan een gratis afstemsessie in.Thrillseekende rustzoeker, globetrotterende huismus, sociale eenling, hardwerkende luiaard, analytische voelspriet, zweverige wetenschapper, denkende voeler, chaotische perfectionist… 

Ik pas zoals zoveel mensen niet in een bepaald hokje. Ondanks dat dit bij mij voor een lange tijd voor verwarring heeft gezorgd, is het voor mij helder geworden dat ik behoor tot de 20% van de bevolking die ‘hoog sensitief’ is (dus toch in een hokje 😉).

Rond mijn 25e las ik erover in een boek van Elaine Aron. Ik herkende me in heel veel dingen maar nam het niet zo serieus. Ik wilde niet anders zijn dan anderen. In de praktijk betekende dit dat ik veel over mijn eigen grenzen ben gegaan. Ik had mezelf inmiddels de eigenschappen van een kameleon toegeëigend; aanpassen was mijn (onbewuste) strategie.

Rond mijn 40e resulteerde dit in een ernstige burn-out, ik was de verbinding met mezelf totaal kwijt. Binnen een paar jaar ging ik van een compleet gezin met twee jonge kinderen en goede baan als psycholoog naar een alleenstaande moeder zonder werk. Ik dacht destijds dat ik daar nooit meer uit zou komen.  

Als ik terugkijk op deze periode kan ik alleen maar dankbaar zijn voor wat het me allemaal heeft gebracht. De transformatie van psycholoog naar natuurspiegeloog hoort hierbij! (Kijk eens in mijn blogs waarin ik je meeneem in deze transformatie).

Daar waar ik binnen mijn werk als psycholoog in een GGZ-instelling een deel van mezelf niet kwijt kon, kan ik nu mijn holistische visie, interesses en creativiteit de vrije loop laten gaan en dus helemaal mezelf zijn.

Waarom zouden we grotendeels de oplossingen zoeken met onze hersenen als we nog een heel lichaam erbij hebben die uiteindelijk slimmer blijkt te zijn dan ons hoofd? 

En waarom zouden we de bewezen helende effecten van de natuur en het in beweging zijn niet veel meer benutten voor onze gezondheid? Wij zijn immers onderdeel van de natuur en ons lichaam herkent de natuur als onderdeel van zichzelf waardoor het een versterkend effect heeft op ons herstel. Dit wilde ik mee kunnen nemen in mijn werk.

Tijdens een opleiding tot Intuïtie Coach is het idee gaan groeien om alles samen te laten komen om zo mijn eigen baan te creëren. Op 1 januari 2021 werd ‘NatuurSpiegeloog’ geboren na een ‘draagtijd’ van zo’n anderhalf jaar. Ik wilde Intuïtieve psychologische sessies geven met de natuur als spiegel.

Mijn missie: “Hooggevoelige mensen weer de verbinding laten voelen met zichzelf.”

Mijn leus: ‘Dichterbij je gevoel, terug naar je natuur!’

Als ervaringsexpert op het gebied van hooggevoeligheid en burn-out, en vanuit mijn professie als psycholoog en intuïtie coach weet ik welke hobbels er op je pad kunnen komen. Misschien liggen er wel hele boomstammen op jouw pad of zitten er gaten in de weg die jou ervan weerhouden verder te kunnen. Samen met de natuur als mijn ‘co-therapeut’ gaan we op ontdekkingsreis naar waar jij tegenaan loopt en wat jij nodig hebt om jouw eigen unieke pad te kunnen volgen! Ga je mee? Ik ontmoet je graag!


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
LinkedIn