Voel weer de verbinding met jezelf!  
Intuïtieve psychologische sessies met de natuur als spiegel | Natuurcoaching

 

Blogs


 


Wil je weten wat NatuurSpiegeloog Sessies voor jou kunnen betekenen?


Plan een gratis afstemsessie in.

 

18.11.2020

Wie is NatuurSpiegeloog?

Als kind al erg verbonden met de natuur

Mijn naam is Maartje van de Wiel. Ik kan me niet anders herinneren dan dat ik me altijd erg verbonden heb gevoeld met de natuur. Als kind kon ik me uren buiten vermaken en me verwonderen over alles wat ik daar tegenkwam. Ik verzamelde van alles zoals stenen, schelpen, fossielen en zelfs ook kleine diertjes om ze beter te kunnen bestuderen om ze daarna weer los te laten. Daar was mijn omgeving overigens niet altijd blij mee; zo verzamelde ik ooit een hele afwasteil vol rupsen. Dat veroorzaakte vervolgens een spontane rupsenplaag op onze kampeerplek…🐛🐛🐛🐛🐛

Op verschillende vakanties in o.a. Frankrijk en Griekenland speurde ik alle holletjes af en tilde stenen op, op zoek naar slangen en hagedissen, die ik ook verzamelde…😏 In grotten en verlaten schuurtjes zocht ik naar vleermuizen… Tussen de rotsen op de hete vlaktes was ik op zoek naar landschildpadden… In en rondom de zee kon ik uren turen naar alles wat leefde…. gewapend met schepnet, duikbril en snorkel (en later in mijn studententijd met duikfles)….

Zieke en gewonde diertjes probeerde ik op te lappen; zo heb ik ooit een ogenschijnlijk dode hagedis uit het water gered en gereanimeerd. Het beestje is daarna nog een paar dagen bij me gebleven en bleef gewoon op me zitten. 

Ik heb het voorrecht gehad om reislustige ouders te hebben; met de camper hebben we veel van Europa gezien en kon dus mijn natuurhart ophalen in alle verschillende landschappen die we tegenkwamen!

Heel vroeger heb ik een cassettebandje van Doctor Snuggles (mijn leeftijdsgenoten kennen hem vast 😉) helemaal grijsgedraaid; hij ging met zijn wormmobiel dwars door de aarde om uit te komen in de jungle. Daar droomde ik als kind van om heen te gaan; in mijn verbeelding stamde ik immers van de Indianen af dus daar móest ik heen!
 

Toen ik oud genoeg was ben ik met mijn rugzak de wijde wereld ingegaan en heb alle continenten afgereisd om nog meer van wat de natuur voor moois heeft te bieden te kunnen bewonderen. Ik kon vooral geen genoeg krijgen van alle jungles! Als ik me ergens helemaal in mijn element heb gevoeld was het daar…

Helaas heb ik al lang geen verre reizen meer gemaakt, maar heb zoveel gezien dat ik er in mijn gedachten zo weer heen kan gaan met alle herinneringen die ik heb! Fotograferen deed en doe ik ook graag, dus heb ook albums vol moois om op terug te kijken! 

Studies en werkervaring
Met mijn interesse voor alles wat leeft heb ik twee studies afgerond. Ik begon met een opleiding voor Dierenverzorging waardoor ik hele bijzondere ervaringen opgedaan heb tijdens mijn stages in Safaripark Beekse Bergen. Wat een voorrecht om zo dicht bij zoveel bijzondere dieren te mogen zijn! Ik heb nog jarenlang daarna een studentenbijbaantje gehad als gids in de safaribus toen ik inmiddels op de UvT aan mijn studie Psychologie was begonnen. Zo kon ik ook mensen enthousiasmeren voor al die bijzondere dieren en ze bewuster maken van hoe alles in de natuur samenhangt en wij er een wezenlijk onderdeel van zijn.

Na de afronding van mijn studie psychologie heb ik zo’n 13 jaar werkervaring opgedaan als (basis)psycholoog in de ouderenpsychiatrie in een GGZ-instelling. Een pittige maar erg boeiende doelgroep waarvan ik enorm veel heb geleerd en ben gegroeid.

In die tijd ben ik ook twee geweldig fijne lieve kinderen rijker geworden van nu 11 en 8 jaar oud. Ik heb de laatste jaren door turbulente omstandigheden noodgedwongen innerlijk veel gereisd, wat me heel veel heeft gebracht.

Inmiddels ben ik van Psycholoog naar NatuurSpiegeloog getransformeerd waarbij ik naast mijn kennis als professional veel meer ruimte heb ontwikkeld om vanuit mijn intuïtie te kunnen leven. De cursus tot Intuïtie Coach die ik in juni 2020 heb afgerond heeft dit proces in een stroomversnelling gebracht. Tezamen met mijn ervaringsdeskundigheid heeft dat geleid tot de drive om mensen te inspireren hoe de natuur je een handje kan helpen meer toegang te krijgen tot je eigen wijsheid wanneer je ergens op vastloopt.

Als je het leuk vindt om te lezen hoe deze reis ongeveer is verlopen en ik tevens naast professional ook ervaringsdeskundige ben geworden, lees dan verder in mijn blog van Psycholoog naar NatuurSpiegeloog.

NatuurSpiegeloog - 14:18:33 @ Over NatuurSpiegeloog | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen. 
 
 
 
E-mailen
Bellen
LinkedIn