Voel weer de verbinding met jezelf!  
Intuïtieve psychologische sessies met de natuur als spiegel | Natuurcoaching

 

Blogs


 


Wil je weten wat NatuurSpiegeloog Sessies voor jou kunnen betekenen?


Plan een gratis afstemsessie in.

 

27.01.2022

Een pad ontstaat door erop te lopen

Ga eens van ´t padje

Overtuigingen, gedachten, gewoontes, gedragingen…. Het zijn allemaal paadjes in je hersenen die zich  in de loop der tijd gevormd hebben waardoor je patronen hebt ontwikkeld die maken dat je doet zoals je doet.

En dat is meestal handig; daardoor hoef je niet altijd na te denken als je wat wil doen, veel gaat onbewust en automatisch. Maar als je ergens niet zo blij mee bent, zoals  terugkerende negatieve gedachten over jezelf, of als je elke keer weer die hele zak chips leegeet als je niet lekker in je vel zit, je meer uren besteedt aan social media en/of gamen dan je lief is, of veel te laat naar bed gaat dan dat goed voor je is, dan merk je dat het lastig is om van ’t padje te raken. Je blijft makkelijker hangen in het uitgesleten spoor, het is de weg van de minste weerstand geworden waardoor het niet altijd makkelijk is iets te veranderen bij jezelf.  Misschien heb je je weer van alles voorgenomen in het nieuwe jaar om vervolgens te merken dat je weer in het oude patroon vervalt naarmate de tijd verstrijkt, dan herken je dit vast.

Een paar jaar geleden was ik aan het wadlopen, de gids gaf aan dat het makkelijker was om in elkaars voetsporen te lopen. Een bestaand pad kost immers minder energie dan wanneer je zelf een niet belopen route neemt en je laarzen diep in de slijk zakken waardoor elke stap moeite kost omdat de laarzen zich vastzuigen in de modder (ik spreek uit ervaring want ik was eigenwijs).

Zo is het ook met wanneer je zelf een andere route wil nemen in je hoofd en van die vervelende gedachten of gewoontes af wil. In het begin ben je gemotiveerd en vastberaden dat andere pad te gaan bewandelen, maar vaak wil je te snel en verwacht je teveel van jezelf. Op het moment dat je er geen energie meer voor hebt, want een nieuw pad aanleggen kost moeite, sla je weer dat voorgelopen pad in om daar vervolgens een gevoel van falen aan over te houden. We herkennen dat allemaal wel denk ik.

Toen ik in een burn-out zat moest ik noodgedwongen andere wegen aan gaan leggen omdat bepaalde oude patronen mij duidelijk niet meer dienden en heb moeten leren om niet te snel te willen om mezelf niet uit te putten. Stap voor stap… voor mijn gevoel tergend langzaam… ik wilde immers vooruit. Maar net als met dat wadlopen hou je dat niet zo lang vol als je daar snel doorheen wil en bovendien grote kans dat je laars blijft hangen in de modder, je valt en het je nog meer energie kost om op te staan en door te lopen. Zo ook wanneer je te snel wil als je iets aan jezelf wil veranderen of als je uit die burn-out wil komen.

Door bewust elke keer een kleine stap te zetten in een andere richting dan je gewend bent ontstaat er door regelmatige herhaling in de loop der tijd een nieuwe afslag die je brengt naar de betere versie van jezelf: jouw unieke pad!

Een pad ontstaat door erop te lopen.pngMet NatuurSpiegeloog ga je letterlijk van ’t padje om te voelen, te ervaren wat jij nodig hebt om de belemmerende patronen om te buigen. Of misschien weet je nog helemaal niet welke afslag jij wil nemen, maar voel je wel dat het echt anders moet! Maak een afspraak als je wil dat ik een stukje met je mee wandel om samen op ontdekkingstocht te gaan!

NatuurSpiegeloog - 12:25:21 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen. 
 
 
 
E-mailen
Bellen
LinkedIn