Voel weer de verbinding met jezelf!  
Intuïtieve psychologische sessies met de natuur als spiegel | Natuurcoaching

Natuurcoachingstraject

Zoek je helderheid? Wil je opnieuw richting bepalen? Sta je voor een belangrijke keuze?


Wil je weten wat NatuurSpiegeloog Sessies voor jou kunnen betekenen? 

Plan een gratis afstemsessie inDit traject volgt de methode van Innersteps waarbij we vijf fases doorlopen:

1. Waar sta je nu? In deze sessie richten we ons erop om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van wat er op dit moment allemaal bij je speelt. 

2. Wat zou je graag willen? We brengen je wensen in kaart en bepalen het doel waar je in dit traject naartoe werkt. 

3. Wat houdt je tegen? Wat zijn de obstakels die je er tot nog toe van hebben weerhouden om je gewenste verandering in gang te zetten? We kijken naar wat er zich op een diepere laag afspeelt, naar mogelijke diepgewortelde angsten en mechanismen die hier een rol in spelen. 

4. Draagkracht vergroten. Het voelen en voeden van je draagkracht is belangrijk om de hardnekkige patronen en diepgewortelde angsten te kunnen overwinnen. In deze sessie werken we aan het vergroten van je draagkracht. 

5. Voltooien. Nu gaan we kijken hoe je alle inzichten die je hebt verworven in de praktijk van het dagelijks leven kan gaan  vormgeven. Er komen concrete stappen uit naar voren waarmee jij je gewenste verandering in gang kan gaan zetten. 

Bij natuurcoaching gaan we ervan uit dat de mens een onderdeel is van de natuur. Door hierbij de wetten van de natuur te volgen zal op een natuurlijke manier precies datgene aan het licht komen wat jij nodig hebt om verder te komen in jouw proces en hetgeen waar je in vastgelopen bent.  De natuur wordt dus echt actief betrokken in jouw proces. 

De natuur heeft haar eigen tempo van bewegen, groeien en veranderen. 

Het is een intelligent en complex ecosysteem, gedreven door een enorme levenskracht. Wie natuurwetten negeert verbreekt de verbinding met de wonderlijke stroom van het leven. Dan ´stroomt´ het dus niet meer. Gevolg: gevoelens van eenzaamheid, incompetentie, frustratie, moedeloosheid. De neiging die we als mens dan hebben is te gaan zoeken naar houvast en controle vanuit het hoofd. Maar daarmee zet je jezelf juist vaak vast i.p.v. dat het gaat stromen. Wil je leven en werken vanuit een natuurlijke flow, dan dien je de wetten van de natuur en de natuur van het groter geheel, te respecteren. Dat vraagt om loslaten, vertrouwen, juist even niet iets doen. Vaak ervaren we die als heel onnatuurlijk omdat we zo gewend zijn aan actie, doen en oplossen. 

In de sessies leer je de natuurwetten kennen door ze te observeren en bewust waar te nemen wat je doet, waar je toe neigt en welk effect dat heeft op jezelf en je omgeving. Wat voel je, wat ervaar je, wanneer stroomt het wel, wanneer niet? Wat hou jij tegen? Wat houdt jou tegen? Wanneer je hier meer bewust van bent en daar je licht op laat schijnen zal de verandering automatisch volgen. Zonder druk, maar in een eigen natuurlijke tempo, wanneer de tijd exact rijp is. 

Lees eerst even dit om te kijken of het passend is voor je:

  • Je hebt een serieuze vraag of kwestie waar je zelf niet uitkomt en waar je graag helderheid over wil en wat om verdieping vraagt.
  • Je bent je ervan bewust dat voor de verandering die je wenst je zelf verantwoordelijk bent om dit uiteindelijk in gang te zetten. Hierbij is het belangrijk dat je voldoende draagkracht hebt om dit proces aan te gaan. (Het is geen therapeutisch traject).

Bij twijfel neem gerust contact op voor een gratis afstemsessie zodat we samen kunnen kijken of dit traject passend is.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
LinkedIn