Voel weer de verbinding met jezelf!  
Intuïtieve psychologische sessies met de natuur als spiegel | Natuurcoaching

Groeitraject HSP 


Wil je weten wat NatuurSpiegeloog Sessies voor jou kunnen betekenen?

Plan een gratis afstemsessie in.


Natuurlijk Jezelf Zijn met HSP

Uit studies blijkt dat 15 tot 20 % van de mensen en dieren een meer dan gemiddeld gevoelig zenuwstelsel heeft. Waarschijnlijk behoor jij ook tot deze groep en wil je weten hoe je om kan gaan met de lasten en meer bewust worden van jouw krachten.
Omdat je meer prikkels waarneemt en meer informatie opneemt uit je omgeving dan anderen kan het zijn dat het je soms overspoelt. Dit kan soms zelfs zo intens zijn dat het onprettig of pijnlijk wordt. Vele hooggevoeligen ervaren dan ook een dagelijkse worsteling met alledaagse activiteiten en ontmoetingen.

In de waan van alledag is het vaak een enorme uitdaging om in verbinding met jezelf te kunnen blijven. Zeker als (hoog)gevoelig persoon ben je eerder geneigd om af te stemmen op een ander en op je omgeving dan op jezelf. Het is dan, als je jezelf hierin herkent, extra belangrijk om regelmatig bewust te zijn van wat JIJ eigenlijk nodig hebt in een bepaalde situatie of t.o.v. anderen. Past het allemaal (nog) bij JOU als persoon en bij welke waarden JIJ voor jezelf belangrijk vindt? Heb JIJ er behoefte aan? Ben JIJ er voor in de stemming? Krijg JIJ er energie van? Hoe voel JIJ je erbij? Etc.

Waarschijnlijk voelt het in eerste instantie egoïstisch om hier zoveel bij stil te staan als je dit niet gewend bent, maar het is van belang om nu eens de beweging te gaan maken naar JOUZELF. En die beweging begint met IK-bewustwording. 

Wat kan je verwachten?

We beginnen met een gratis afstemsessie van 45 minuten. In deze sessie maken we geheel vrijblijvend kennis. Je kan al je vragen stellen om te kijken of het traject aansluit bij wat jij nodig hebt. Ook kun je kijken of ik de juiste persoon ben die je hierbij kan helpen. Ga daarbij vooral op je gevoel af of je een klik ervaart!

Je gaat een contract aan met jezelf; jouw motivatie en inzet is het allerbelangrijkste om het beste uit de sessies te kunnen halen. En dat betekent elke dag oefenen. Na elke sessie ontvang je thuiswerkopdrachten met een werkboek waarin ook een stukje theorie terug te lezen is. De sessies zijn vooral praktisch van aard; het doen en in beweging zijn heeft meer effect dan wanneer we er enkel over praten.
Wanneer je het traject wil starten stuur ik je een uitgebreide vragenlijst toe die je huidige hooggevoelige situatie weergeeft. Het geeft een beeld van op welke gebieden je lasten ervaart en op welke gebieden je juist goed kan omgaan met de lasten van hooggevoeligheid. Zo kunnen we ook kijken welke kwaliteiten je in kan zetten op gebieden waar je nog lasten ervaart. Wanneer het traject is beëindigd wordt deze lijst opnieuw toegestuurd ter evaluatie.

De sessies duren anderhalf uur en vinden buiten plaats. We plannen de sessies in met een tussenperiode van twee weken.
De sessies zijn opbouwend van aard.

Het traject bestaat uit 4 individuele sessies van anderhalf uur. 

Praktische informatie


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
LinkedIn